האם יש קשר בין כושר גופני לבריאות השיער?

פעילות גופנית חיונית לטובת בריאות השיער, וזאת בשל העובדה כי בזמן הפעילות מופרשים הורמונים שמפחיתים את תחושת הלחץ הנחשב לאחד הגורמים המשפיעים על קצב צמיחת השיער. כל הפרטים אודות הקשר בין כושר גופני לבריאות השיער – בסקירה הבאה.

כושר גופני: הדרך הבריאה ביותר להפחית את הלחץ

אורח החיים המודרני גובה מחיר, בייחוד בשל הלחץ בו מבוגרים נתונים לאורך כל היום ולעיתים לאורך שנים רבות. למעשה, לחץ הוא דבר בריא אולם כאשר הוא נמצא במצב מוגבר הוא משפיע על רבדים רבים בחיים – כולל הבריאות, ואם נדייק: בריאות השיער. למעשה, שמירה על בריאות הנפש היא חיונית לטובת אורח חיים מאוזן ובריא אבל גם לטובת השפעה ישירה על בריאות השיער, וזאת בשל העובדה כי רופאים ממליצים לבצע 150 דק' של פעילות גופנית בשבוע, לטובת שמירה על זרימת דם לכל חלקי הגוף כמו גם לקרקפת. תופעה של נשירת שיער כמו גם התקרחות אצל נשים וגברים היא תופעה מוכרת המתרחשת לא פעם על רקע של לחץ כמו גם שינויים הורמונליים או תזונה לקויה, ועל כן היתרונות של פעילות גופנית סדירה אינה מוגבלת אך ורק לבריאות הלב והמוח אלא גם לשיער. על כן, כושר מהוהו את הדרך הבטוחה והבריאה ביותר לטובת הפחתה ברמת הלחץ כמו גם התמודדות עם תופעה של התקרחות ונשירת שיער – הן אצל גברים והן אצל נשים.

כיצד ניתן לטפל בהתקרחות ונשירת שיער אצל נשים?

אובדן שיער והתקרחות הן תופעות מוכרות המתרחשות הן אצל נשים והן אצל גברים. מדובר בתופעה שכיחה – 40% מהנשים יחוו נשירת שיער. מידע נוסף בנושא התקרחות אצל נשים מהווה דרך מצוינת להבין את הסיבות לתופעה כמו גם את דרכי הטיפול, כאשר החדשות הטובות הן שכיום ניתן לטפל בתופעה באמצעות מגוון רחב של שיטות: תזונה נכונה ומאוזנת אותה צריך לשלב עם פעילות ספורטיבית לצד תכשירים רפואיים הכוללים בין היתר זריקות סטרואידים, תכשיר מינוקסדיל שיכול לעורר צמיחה מחודשת של שיער וכן טיפול נקודתי המתמקד במערכת החיסון.

טיפול אפקטיבי לטובת התקרחות אצל נשים מתבצע באמצעות השפעה על מערכת החיסון באמצעות חומר בשם דיפנצירון אולם צריך לקחת בחשבון כי הטיפול עצמו עשוי לגרום לתופעה אלרגית, ועל כן השימוש בחומר נעשה באופן הדרגתי. ישנם לא מעט קרמים רפואיים בהם ניתן להשתמש לטובת התמודדות עם תופעה של התקרחות, אולם צריך לזכור כי המפתח ליצירה של שינוי צריך להתבצע באמצעות תיאום פגישה עם רופא עור, לטובת בניית תוכנית טיפול מותאמת אישית לצד יצירה של אורח חיים בריא ומאוזן המבוסס גם על בנייה הדרגתית של כושר גופני.

האם יש קשר בין כושר גופני לבריאות השיער?

מה הקשר בין כושר גופני לבין בריאות השיער?

בזמן ביצוע פעילות ספורטיבית (בין אם מדובר בפעילות אירובית או קרדיו) מופרשים הורמונים כאשר המוכר שבהם הוא סרוטונין. מדובר בהורמון שרבים מכנים אותו "הורמון האושר" מאחר שהוא משתחרר במהירות למוח ובהתאם לכך גורם לתחושה של מצב רוח גבוה, בזמן האימון ובייחוד לאחריו. מדובר בדרך מצוינת להפחית את רמות הלחץ כמו גם ליצור אורח חיים בריא, במינימום מאמץ. רבים סבורים כי בכדי לבצע פעילות גופנית סדירה נדרש לפנות לא מעט זמן לטובת הפעילות אולם מדובר בטעות. ניתן בתור התחלה לבצע פעילות גופנית באופן מדורג ומגוון, מתוך מטרה ליצור השפעה מרגיעה ובהתאם לכך להפחית באופן משמעותי את התופעות של הלחץ הגורמות בין היתר לאובדן שיער ונשירת שיער מואצת. כלומר, חשוב לציין שלא מדובר בקשר ישיר, אלא השפעה חיובית של הספורט על הגוף כך שניתן יהיה להוריד את הסיכויים לאובדן השיער.

מקור מידע: מאמר מתוך אתר קופ"ח מכבי.

**המידע לא מהווה חוות דעת רפואית או המלצה רפואית. יש לפנות לרופא בעת הצורך ולקבל ייעוץ רפואי מקצועי.