אנשים רבים מביטים על אנשים שרצים ופשוט מקנאים בהם, אנשים רבים שומעים מחבר שהוא כבר חודשיים מתמיד במכון הכושר והם רק מתפעלים – אנשים רבים בטוחים שהם לא יכולים, וזאת כי הם מעולם לא הצליחו לעסוק בספורט, אין להם זמן, אין להם כושר סיבולת לב ריאה, יש להם מגבלה גופנית, הם מתעייפים מאוד מהר וכדומה – משמע סיבות כלל לא חסר, ופה אנו באים לומר שאם אתם פשוט רוצים אתם פשוט יכולים, אם כי מאחורי אותו "פשוט" עומדים מספר כללים מסייעים. אז איך מתחילים לעשות את הצעד הראשון? אנו פה בשביל להושיט לכם יד!
מתחילים!
השלב הראשון מתחיל בראש, בקבלת החלטה שאתם מתחילים ומתמידים, כי להתחיל אולי ניתן, אך עבור רבים הקושי הגדול מצוי בהתמדה. כיצד אם כן מתחייבים? יש כמה דרכים: הזמינו ציוד ספורט מקצועי דרך איביי. באופן שכזה הציוד יעמוד מול העיניים ויכריח להצדיק את קיומו. עוד דרך היא לספר לכמה שיותר אנשים שהתחלתם להתאמן. ברגע שתדברו על כך גם תתחייבו לכך, ולו כי אינכם רוצים לצאת קשקשנים. מה עוד ניתן לעשות? רכשו ציוד משלים שיקל את הפעילות הספורטיבית ויהפוך אותה לכמה שיותר נוחה. כך למשל מומלץ לרכוש נעלי ספורט איכותיות, ביגוד ייעודי ושעון חכם שמודד מדדים והישגים.
תיאום ציפיות
בכדי לעסוק בספורט צריך לשמור על המורל, ועל כן אין לחשוב שכבר בחודש הראשון תצליחו לרוץ 2 ק"מ, או לחזור רעננים הביתה לאחר אימון במכון הכושר, אלא מוטב לקרוא כמה שיותר חומר בנושא ואף להתייעץ עם מאמני כושר, ולו בכדי להבין מהו תרחיש התקדמות ריאלי. כך למשל אם תבינו שרק לאחר חודשיים של ריצה ניתן לחוש קפיצה משמעותית בהישגים, לא תרגישו מובסים אם לאחר חודש עדיין תתקשו להשלים ק"מ בודד.
תזונה משלימה
כניסה לכושר דורשת מאתנו היערכות מלאה, הן מורלית והן פיזית, הן מבחינת ציוד והן מבחינת אוכל, וזאת כי תזונה ללא ספק מהווה חלק משלים, ועל כן הכרחי להבין מה נכון לאכול לפני האימון ומה נכון לאכול לאחר האימון, כמה ארוחות לשלב במהלך היום, כמה כוסות מים לשתות, מאלו מאכלים להימנע וכדומה. כך למשל חשוב לדעת שכ3 שעות לפני האימון מומלץ לאכול ארוחה עשירה שכוללת ירקות, פחמימה וחלבון, אך אם מדובר באימון אירובי מומלץ לאכול כחצי שעה לפני רק פחמימה, כאשר לאחר האימון מוטב לשתות כ2 כוסות מים.
תמיכה
לא ייאמן עד כמה תמיכה חשובה, ועל כן יש כמה דברים שאפשרי לעשות: ניתן לבקש מבן משפחה שלא ייוותר לכם כאשר הוא רואה שאתם מתעצלים, ניתן להיעזר בקבוצות תמיכה מקוונות שעוסקות בספורט, ניתן לחבור לקבוצת אימון שפועלת בשכונה וניתן לסגור עם חבר שאתם מתאמנים ביחד.
אין לא יכול יש לא רוצה
לבסוף נציין שאין דבר כזה "אין לי זמן" או "לא יכול". אם רק רוצים הפתרונות נמצאים ועל כך יעידו לא מעט אנשים שהצליחו כנגד הסיכויים. נשמע מפחיד? התחילו ממטרה קטנה ואט אט התקדמו מעלה. טיפ קטן? ביחרו בפעילות ספורטיבית זמינה או בכזו שיותר אוהבים.