מעבר לכך שהמון אנשים משתמשים בתוספי תזונה והם עשויים להיות מאוד אפקטיביים, יש לזכור גם כי תוספי מזון יכולים גם להזיק. אם לדייק את מילותינו, תוספים שונים עלולים גם לגרום לנזקים בריאותיים חמורים ביותר.
אז באילו תוספי תזונה יהיה כדאי לנו להשתמש? האם תוספי מזון יכולים גם להזיק לבריאותנו? אין ספק, אלו שאלות בהחלט חשובות, עליהן מיד ניתן חלק מהתשובות. שימו לב, תוספים אמנם יכולים להיות אפקטיביים ביותר, אך במקרים מסוימים, תוספים אף עלולים לגרום לשבץ, לטרשת עורקים, להתקרחות שיער ועוד תחלואות שונות. אז באילו תוספים יהיה מומלץ להשתמש?
נוטלים תוספי תזונה? הקפידו על בדיקות שגרתיות
קודם כל, חשוב להדגיש כי הבדיקות הרפואיות-שגרתיות הן הכרחיות ועליהן אתם תמיד תצטרכו להקפיד, בין אם אתם נוטלים תוספים או לא. כעת, בואו נדבר על התוספים עצמם. על קריאטין והתקרחות שיער כבר שמעתם?
אמנם תוסף קריאטין ידוע בשל יכולותיו המעולות להמריץ את המתאמן, וגם לגרום לספיחת נוזלים טובה בשרירים בגוף, אך העניין הוא, שקריאטין עלול גם לגרום לנשירה ואיבוד שיער. נכון להיום, 2020, המדע עדיין לא העמיק במחקרים הקשורים באיבוד שיער וקריאטין, אך ברחבי הרשת ניתן להיווכח לעדויות רבות וממצאים הקשורים בנושא.
תוספים יכולים לגרום לשבץ?
בעוד שישנם לא מעט תוספי תזונה איכותיים ביותר, עדיין, אין זה אומר כי כל אדם יהיה מסוגל להפיק את מה שאמורים להפיק מאותם התוספים. במילים אחרות ופשוטות יותר, לעיתים תוסף מסוים עשוי לפעול באופן מושלם על אדם X, בעוד שאותו תוסף לא יהווה את אותה השפעה על אדם Y.
במקרים מסוימים, מעבר לזה שהתוסף יהיה פחות אפקטיבי על אדם Y, התוסף עלול יהיה להיות אפילו מסוכן לבריאותו. ניתן דוגמה? מחקרים רבים מצביעים על קשר עמוק בין שבץ מוחי לבין לקיחת וויטמין D בשילוב עם סידן.
אז מה – כל מי שלוקח וויטמין D ילקה בשבץ?
זה לא אומר שאם תיטלו וויטמין D אתם תלקו בשבץ, חלילה, אך שימו לב שאם אתם נוטלים סידן באופן קבוע, יהיה חשוב להתייעץ עם רופא לגבי הוספת וויטמין D לתפריט היומי שלכם. כמובן שבכל מקרה, בין אם מדברים על תחלואה בריאותית כזאת או אחרת. תמיד יהיה חשוב לקחת בחשבון את הפקטור הגנטי.
בעוד שלאנשים יש נטייה גנטית גבוהה יותר ללקות בשבץ או בטרשת עורקים (שעשויה אף היא להיגרם כתוצאה מלקיחת וויטמין D משולב בסידן באופן יומי), לאנשים אחרים תהיה גנטית נמוכה. האם אתם בקבוצת הסיכון או לא? כאמור, יש להתייעץ עם הרופא שלכם ולא להיות ניזונים מדוקטור גוגל, לא משנה עד כמה נראה לכם שהוא צודק.
בשורה התחתונה? הקפדה על תזונה נכונה
בסופו של דבר, אין ספק שהעצה הכי טובה שניתן להשאיר כאן היא כזאת:
בנו את תפריט התזונה שלכם נכון (מומלץ בליווי דיאטנית), השתמשו בתוספי תזונה באופן מבוקר, הקפידו על תוספי תזונה איכותיים כמו חלבונים, קולגן ואומגה 3, והכי חשוב, הקפידו על בדיקות שגרתיות.
בליווי הייעוץ הרפואי המקצועי והדיאטנית המומלצת, גם אתם תוכלו להנות מאיכות חיים מספקת וטובה.