ספורט לסוכרתיים: האם זה אפשרי?

אם אתם חולים בסוכרת חשוב שתדעו שפעילות גופנית מותאמת אישית וכזאת שמבצעים באופן סדיר יכולה לשפר מאד את הבריאות. פעילות ספורטיבית מאזנת את האינסולין בגוף, מפחיתה המוגלובין ומאזנת את רמת הסוכרים בדם. אנשים שסובלים מסוכרת יגלו שלצד כאבים פיזיים כמו כאבי רגליים וידיים, סחרחורות ועייפות: גם מצב הרוח ירוד – אבל אין כמו פעילות גופנית כדי לעלות את מצב הרוח, לשפר את הבריאות ואת איכות החיים. לכן חשוב לדעת כיצד לבצע פעילות ספורטיבית לצד סוכרת. אז איך עושים זאת באמת? ואיזה פעילויות מומלצות? הנה כל המידע:

פעילות גופנית עבור סוכרתיים היא דבר מומלץ בעיקר בשל היכולת שלה למנוע סיבוכי סוכרת. ספורט עוזר לאיזון והורדת כמות הסוכר בגוף, מוריד את כמויות השומנים בדם ומאזן את לחץ הדם. כאשר משלבים פעילות ספורטיבית בחיי היום יום אפשר לחוש טוב יותר, אבל כדאי תמיד לבצע את הפעילות בהיוועצות עם רופא ובאמצעות אביזרים שונים שיכולים לסייע במעקב אחר המחלה. מד סוכר למשל יכול לבדוק את רמות הסוכר שלכם לפני ואחרי אימון ויאפשר לכם תזמון נכון של הפעילות הגופנית בשעות היום. גם דוקרן יכול לסייע במידה ואתם רוצים לקחת עמכם לחדר הכושר או לאימון מד סוכר וכדאי לבחור כזה שמכיל מחטים דקות ומספק תוצאות במהירות. מד לחץ דם יעזור לכם להחליט מתי להתחיל בפעילות וגם לאימוד את לחץ הדם לפני ואחרי אימון.

אז איזה אימונים מתאימים לסוכרתיים? הנה מספר דוגמאות:

ריצה הליכה ופעילות אירובית

מחקרים בתחום הרפואה גילו ששילוב פעילות אירובית עם סיבולת לב ריאה ואימוני כוח יכול להתאים מאד לסוכרתיים. שיווי משקל, גמישות, עבודה על הגוף ובעיקר חיזוק שרירי הרגליים: מתאימים מאד לאנשים שסובלים מסוכרת. לפני שאתם מבצעים פעילות כזאת כדאי להתייעץ עם רופא לגב המינון וההתאמה. בין היתר כדאי להתאים את האימונים למזג האוויר של אותו היום ולוודא כי לא קר מידי או חם מידי. בימי הקיץ מומלץ לצאת לריצה או הליכה בשעות אחר הצהריים או בשעות הבוקר המוקדמות.

שחייה

שחייה ותרפיה במים הן שתי שיטות לחיזוק והרפיה של הגוף. שחיה עובדת על חיזוק הגוף ובעיקר מחזקת את אזור השכמות והרגליים, הגב והצוואר בעוד שתרפיה במים היא פעילות שאפשר לבצע לאחר אימון שחייה. תרפיה במים תעזור לסוכרתיים לרפא את הגוף, להגיע לרגיעה שכה חיונית לאנשים שסובלים מהמחלה ותאפשר בריאות שהמים מעניקים לכל בני האדם וליצורים החיים.

רכיבה על אופניים

רכיבה על אופניים היא ספורט פופולארי וקל למצוא פרטנרים שיצאו עמכם לרכיבה. פעילות כזאת מומלצת לסוכרתיים שרוצים להפעיל את כל הגוף ולחזק שרירי רגליים וליבה.

ספורט לסוכרתיים: האם זה אפשרי?

יוגה בישיבה

אם קשה לכם לעמוד זמן רב על הרגליים תוכלו לבצע יוגה בישיבה. מדובר על מתיחות של הגוף, שחרור הצוואר באמצעות מתיחות, שחרור של הגב ועבודה על שיווי משקל כמו גם חיזוק הגוף והגמשתו. הכול קורה באמצעות מגוון תרגילים שאפשר לבצע בישיבה או בשכיבה על מזרן יוגה.

אימון פילטיס לסוכרתיים

גם אימון פילטיס יכול להתאים לאנשים עם סוכרת משום שהוא עובד על חיזוק הגוף ועל בניית עצם לחיזוק השלד ועוזר להקל על מי שסובל מכאבים בעצמות. אימון מסוג פילטיס יכול להתאים לסוכרתיים משום שהוא מחזק את העצם, מאריך את השלד ומגמיש את הגוף. פילטיס היא שיטת אימון שנועדה לעזור לחיילים להחלים מפציעות וכיום הפכה פופולארית בקרב אנשים מכל סוגי האוכלוסייה.

אז אם אתם סובלים מסוכרת, זה הזמן להתחיל לחזק את הגוף כאשר את כל האימונים יש להתאים למצב הגופני ולהוראות הרופא.

 

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.